Gyümölcsleves molnárkaláccsal

Gyümölcsleves molnárkaláccsal

Hozzávalók: a leveshez: 5 dl tej, 5 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 50 dkg őszibarack, 3 dl főzőtejszín, 3 dl őszibaracklé. A molnárkalácshoz: 1 bögre (2 dl) tej, 1 bögre víz, fél bögre cukor, 1 teáskanál vaníliás cukor, 16 evőkanál olvasztott sertészsír, liszt. A sütőforma előkészítéséhez kevés szalonna.

A pudingport kevés tejben simára keverjük, a többi tejet a cukorral felforraljuk. Egy kevéssel leforrázzuk a pudingot, majd az egészet egybeöntjük, és sűrűre főzzük. Vízfürdőbe tesszük, hogy gyorsan lehűljön. Az őszibarackot meghámozzuk, félbevágjuk, kiszedjük a magját, pár szeletet elteszünk a díszítéshez, a maradékot szétturmixoljuk.

A kihűlt pudinghoz először a tejszínt, majd az őszibaracklét keverjük, és mindkettővel alaposan fölhabosítjuk. Utolsóként a turmixolt gyümölcsöt tesszük bele. Hűtőszekrényben tartjuk tálalásig.

A molnárkalácshoz a hozzávalókból sűrű palacsintatésztát keverünk. A sütővasat előmelegítjük, hideg szalonnával átkenjük a belsejét, és nagyobb evőkanálnyi masszát csöppentünk a közepébe. Szorosan összenyomjuk, és mindkét oldalán kisütjük.

A hideg őszibaracklevest a molnárkaláccsal együtt kínáljuk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu