Kakaós csiga

Kakaós csiga

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 teáskanál cukor, fél dl tej, 3 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, 3 dkg porcukor, csipetnyi só, 2 dkg vaj, 8 dkg zsír. A töltelékhez: 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola. A tetejére: 1 tojás sárgája, fél dl tej, 1 evőkanál cukor.

A tejet kevés cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés lisztet szórunk rá, és megvárjuk, míg megkel.

Közben elkészítjük a tölteléket. A vajat a porcukorral habosra keverjük, adunk hozzá kakaót, vaníliás cukrot és mazsolát is.

A tepsit vékonyan kizsírozzuk.

A lisztet tálba tesszük. Csipetnyi sót, porcukrot, két tojás sárgáját és vajat adunk hozzá, majd az élesztős tejjel bedagasztjuk. Annyi langyos tejet dolgozunk a tésztába, hogy jó állagú anyagot kapjunk.

Gyúrótáblára kiborítjuk, két cipót készítünk belőle, ezeket egyenként vékonyra kisodorjuk, és megkenjük kakaós vajjal. Feltekerjük, másfél ujjnyi vastag darabokra felvágjuk. Olvasztott zsírban megforgatjuk, és úgy helyezzük a tepsibe, hogy köztük legyen egy kis hely. Egy órát kelni hagyjuk, ez idő alatt szépen megdagadnak a csigák. Tojás sárgájával lekenjük a tetejét, és előmelegített sütőben megsütjük.

Amikor elkészült, langyos, cukros tejjel átkenjük, és már csak két percre toljuk vissza a sütőbe.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu