Nóri szelet

Nóri szelet

Hozzávalók: 7 tojás, 2 vanília pudingpor, 1 l tej, 7 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 1 marék apróra vágott dió, 40 dkg mogyorókrém, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 vaníliás cukor, 30 dkg háztartási keksz, 2 evőkanál kakaó, 2 dl habtejszín, a díszítéshez színes tortadara, vagy reszelt csokoládé.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a vaníliás pudingporhoz keverjük, ezt felengedjük 8 dl tejjel. Sűrű krémet főzünk belőle, amit kihűtünk.

A fehérjékből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, belekeverjük a liszttel együtt a sütőport, és a zsemlemorzsát. Sütőpapírral kibélelt tepsiben elegyengetjük, tetejét vágott dióval megszórjuk, kicsit belenyomjuk a masszába, és kb. 15 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, és a tetejét átkenjük mogyorókrémmel.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt vaníliapudinghoz. Felét a mogyorókrém tetején elegyengetjük. A maradék 2 dl tejet a vaníliás cukorral felmelegítjük, és megforgatjuk benne a kekszet. Vigyázzunk, nehogy túlságosan eláztassuk! Beborítjuk vele a süteményt. A többi krémbe kakaót keverünk, és elsimítjuk a keksz tetején. A tejszínből kemény habot verünk, ez kerül legfelülre. Színes cukorkával, vagy reszelt csokoládéval még díszítjük, majd 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Utána szeletelhető.


Hasonló találatok

Piskótatekercs

Zengővárkony

Bővebben

Barack

Porrogszentkirály

Bővebben

Kókusz kocka

Mezőkomárom

Bővebben

1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu