Hegykői répatorta

Hegykői répatorta

Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 3 tojás, csipetnyi só, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg őrölt dió, 10 dkg finomliszt, 1 sütőpor. A krémhez: 20 dkg natúr krémsajt, 4 evőkanál kristálycukor, fél liter habtejszín, 1 csomag habfixáló. A tortaforma kikenéséhez vaj. A díszítéshez pisztácia, főtt sárgarépa, citromfű.

A sárgarépát apróra lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékhez 3 evőkanál vizet, csipetnyi sót teszünk, és kemény habbá verjük. Közben apránként a cukrot is hozzákeverjük. Ezután belecsurgatjuk a tojások sárgáját.

A lisztbe beleszórjuk a sütőport, és a dióval összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát is, és alaposan átforgatjuk. Az egészet a tojásos masszába tesszük.

A sütőt előmelegítjük, a tortaformát vajjal kikenjük. Beleöntjük a jól átkevert masszát, és megsütjük.

A krémhez a sajtot a cukorral gyorsan elkeverjük. A tejszínt a habfixálóval keményre felverjük, és a két anyagot óvatosan összedolgozzuk. Ezt a szép, és nagyon finom krémet annyi részre osztjuk, ahány rétegre vágjuk a torta alapot. Ezen kívül hagyjunk még a külsejére is.

A kihűlt tortát több részre felvágjuk, mindegyik emeletet egyenletesen átkenünk krémmel, ezután kívülről is beborítjuk, majd pisztáciával, kis sárgarépákkal, és ciromfűvel kicicomázzuk.


Hasonló találatok

1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu