Hangyaboly torta

Hangyaboly torta

Hozzávalók: 8 tojás, 8 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 8 evőkanál cukor. A krémhez: fél liter tej, 5 evőkanál rétesliszt, 2 csomag vaníliás cukor, 30 dkg porcukor, 25 dkg margarin. A tészta locsolásához 1 dl rum, a díszítéshez tortadara.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, vagy kikenjük. A tojásokat felütjük egy tálba, és a cukorral habosra felverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, és a piskóta alapba öntjük. Óvatosan összevegyítjük, és az egészet az előkészített tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet. A tejbe beletesszük a réteslisztet és a vaníliás cukrot. Összekeverjük, és sűrűre főzzük. Félretesszük, és teljesen kihűtjük.

A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd a kihűlt főzött krémet is hozzáadjuk.

A kisült piskótáról a papírt lehúzzuk, és 1/3-2/3 arányban keresztben kettévágjuk. A nagyobbik felét keresztben elfelezzük, a többit kb. 5 centi széles csíkokra vágjuk.

Előkészítünk egy mélyebb tálat, az aljába tesszük a piskóta felső lapját. Meglocsoljuk rummal, átkenjük krémmel. A forma oldalát tésztacsíkokkal kibéleljük, és a krémet is megrakjuk piskóta darabkákkal. Ezt is átkenjük krémmel, majd újabb piskóta, rum és krém következik. Amikor a tésztát felhasználtuk, befedjük a tortát a megmaradt lappal, és a tálat felfordítva egy tortatartó tálcára kiborítjuk a süteményt. Külsejét vastagon átkenjük krémmel, és gazdagon megszórjuk tortadarával.

Néhány óráig hűtőszekrényben pihentetjük, utána szépen összeáll, és lehet szeletelni.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu