Kráter szelet

Kráter szelet

Hozzávalók: 5 tojás, 25 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 1 dl tej, 1 dl étolaj, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó.

A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 5 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor. A tetejére: 3,5 dl 20%-os tejföl, 4 evőkanál porcukor, 1 vaníliás cukor. A tepsihez zsír és liszt.

Először a pudingot készítjük el. Fél dl tejjel elkeverjük a pudingport. A többi tejet felforraljuk, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, és belefőzzük a kikevert pudingport is. Félretesszük, és teljesen kihűtjük.

Közben elkészítjük a sütemény tésztáját. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz porcukrot, vaníliás cukrot, tejet, étolajat és kakaóport keverünk. A lisztbe beleszórjuk a sütőport, és apránként a masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is beleforgatjuk.

A tepsit kizsírozzuk, kilisztezzük, és elegyengetjük benne a kakaós piskótát. A kihűlt pudingból kisebb evőkanálnyi halmokat szaggatunk a tésztába, ezzel együtt toljuk az előmelegített sütőbe, ahol kb. 45 perc alatt megsütjük.

Még forrón megkenjük cukros tejföllel a tetejét. Hagyjuk, hogy ez a massza is megszikkadjon rajta, és amikor már teljesen kihűlt a sütemény, csak akkor szeleteljük, hogy a puding is szép pöttyösen megdermedjen benne.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu