Becsinált leves

Becsinált leves

Hozzávalók: 1 megtisztított csirke, vagy kakas, 5 szál sárgarépa, 3 petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem és zeller zöldje, 1 csípős zöldpaprika, 1 paprika, 20 szem egész bors, só.

A daragaluskához: 4 tojás, 10 dkg búzadara, csipetnyi só, diónyi zsír.

A sárgarépát és petrezselymet megtisztítjuk, és kisebb darabokra vágjuk.

A bontott csirkét, vagy kakast feldaraboljuk, és egy nagy leveses fazékba, bő, hideg vízbe tesszük. Lassú tűzön forrásig főzzük. Amennyiben szükséges, leszedjük a habját, beletesszük a sárgarépa-és petrezselyem gyökeret, a kétféle zöldpaprikát, a megtisztított hagymákat. Fűszerezzük borssal és sóval. Továbbra is takaréklángon főzzük.

Egy óra múlva hozzáadjuk a zeller-és petrezselyem zöldjét, és ha szükséges, sóval ízesítjük.

Daragaluskát készítünk. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A fehérjét felverjük habnak, a sárgáját elkeverjük. Lazán hozzáadjuk a habot, apránként annyi búzadarát, hogy ne legyen túl kemény a galuskánk. Csipetnyi sóval ízesítjük, és kevéske zsírral lazítjuk a masszát. Állni hagyjuk, hogy a búzadara megdagadjon.

A levesből kivesszük a petrezselyem-és zeller zöldeket, paprikákat, és hagymákat. Beleszaggatjuk a galuskákat, átforraljuk, és máris tálalhatjuk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu