Fertő-parti zöldségleves kapros húsgombóccal

Fertő-parti zöldségleves kapros húsgombóccal

Hozzávalók: 2 nagyobb sárgarépa és petrezselyem, 1 kis fej hagyma, fél dl étolaj, 15 dkg zöldborsó, 2 teáskanál só, 2 kávéskanál őrölt feketebors, 10 dkg rizs, fél kg darált sertéscomb, 1 csokor kapor, 2 tojás, 3 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 1 csokor petrezselyem zöldje.

A zöldségeket megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A sárgarépát és petrezselymet kevés olajon átpirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagyma felét, és üvegesre pároljuk. Beleborítjuk a zöldborsót, felöntjük egy liter vízzel. Teáskanálnyi sóval, és egy kis borssal fűszerezve puhára főzzük. Közben a rizst két evőkanálnyi olajban megpirítjuk, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, fedő alatt megpároljuk, majd kihűtjük.

A darált sertéscombhoz vágott kaprot teszünk, hozzáadjuk a puha rizst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a maradék hagymakockákat, és a tojásokat is hozzáadjuk. Alaposan összedolgozzuk.

A megfőtt levesbe vizes kézzel gombócokat formázunk, és összefőzzük. A lisztet apránként simára keverjük a tejszínnel, és besűrítjük vele a levesünket. Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyem zöldjével.


Hasonló találatok

1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu