Sonkaszalonnába göngyölt csirkemáj és gombafejek

Sonkaszalonnába göngyölt csirkemáj és gombafejek

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 50 dkg gomba, 3 teáskanál majoránna, 15 dkg liszt, 1 kávéskanál só, 60 dkg sonkaszalonna. A tepsi kikenéséhez 3 evőkanál étolaj. A rizshez: 2 fakanál sertészsír, 2 dl (1 bögre) rizs, 1 fej vöröshagyma, 8 babérlevél, só.

A gombát megtisztítjuk, szárát levágjuk. A lisztet kevés sóval, és bőséges mennyiségű majoránnával összekeverjük. A csirkemájat darabonként megforgatjuk benne, és sonkaszalonnába tekerjük. Kiolajozott tepsibe helyezzük. A gombának nem kell ízesítés, csak beleforgatjuk a szalonnába, és a májak mellé tesszük. A szalonnát mindig úgy tekerjük fel, hogy az illesztés alulra kerüljön, akkor biztosan nem nyílik szét. Előmelegített sütőben fél óra alatt pirosra sül.

A körethez a felmelegített zsírban átsütjük az előzőleg megmosott, lecsepegtetett rizst. Kockára vágjuk a vöröshagymát, és belekeverjük. Ízlés szerint sóval ízesítjük, babérleveleket teszünk hozzá, majd felengedjük 4 dl meleg vízzel. Összekeverjük, lefedjük, sütőbe helyezzük. 20 perc alatt teljesen átpuhul, és már tálalhatjuk is a máj és a gomba mellé.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu