Savanyú belsőség ragu galuskával

Hozzávalók: 50 dkg pulykazúza, 50 dkg sertésmáj, 50 dkg csirkemáj, 2 evőkanál sertészsír, 6 fej vöröshagyma, 2 evőkanál só, 5 babérlevél, 1 kanál őrölt feketebors, 1 púpos evőkanál majoránna, 1 evőkanál zúzott fokhagyma, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 2 evőkanál tárkony, 4 cl tárkonyecet. A galuskához: 3 tojás, 1 teáskanál só, 10 evőkanál liszt. A tálaláshoz tejföl.

A vöröshagymát szeletekre vágjuk. A bográcsban felolvasztjuk a zsírt, rászórjuk a hagymát, és megpirítjuk. A húsokat nagyobb darabokra felvágjuk. Elsőként a zúzát tesszük a sült hagymára. Kicsit sütjük, majd fűszerezzük sóval, babérlevéllel, borssal, majoránnával, fokhagymával. Pár percig kevergetjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor a zúza megpuhult, őrölt paprikával fűszerezzük, és hozzáadjuk a kétféle májat. Pár perc alatt összefőzzük.

Közben galuskát készítünk. A tojást, sót másfél dl vízzel elkeverjük, és liszttel a megszokottnál kicsit hígabb masszát készítünk belőle.

A ragut tárkonnyal és tárkonyecettel savanyítjuk, felforraljuk, majd deszkáról nagyobb galuskákat szaggatunk bele. Közben a kanalat mindig megmártjuk a zsíros szaftban. Amikor a galuska megfő, tálalhatjuk az ételt. Aki szereti, tejfölt is tehet a tetejére.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu