Kapros-juhtúrós kenyérlángos füstölt harcsával

Hozzávalók: (1 közepes méretű tepsihez) 20 dkg füstölt harcsa, 1 csokor kapor, 6 db újhagyma, 15 dkg krumpli, 12 dkg juhtúró, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dl langyos víz, 50 dkg liszt, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 15 dkg kolozsvári szalonna, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, a tepsi előkészítéséhez 5 dkg vaj.

A burgonyát megtisztítjuk, puhára főzzük, áttörjük, és hűlni hagyjuk.

Egy tálba beleszórjuk a lisztet, közepébe mélyedést készítünk. Ide morzsoljuk az élesztőt, felöntjük langyos vízzel, rátesszük a cukrot is. Sóval körbehintjük, és elkezdjük összeállítani a tésztát. Közben beledolgozzuk a langyos burgonyát is. Kidagasztjuk, majd konyharuhával letakarva, langyos helyen háromnegyed óráig kelesztjük.

A tepsit kivajazzuk és előkészítjük a lángosra valókat. A szalonnát apró kockákra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a kaprot összeszeljük, a sajtot lereszeljük.

A megszaporodott tésztát szétnyomkodjuk a tepsiben, és előmelegített kemencében, vagy sütőben nyolc perc alatt elősütjük. Amikor kis kérge lesz, kivesszük, vékonyan átkenjük tejföllel, füstölt harcsadarabkákat csipkedünk a tetejére, szalonnával, hagymával, kaporral, reszelt sajttal, majd a legvégén juhtúróval szórjuk meg.

Visszahelyezzük a sütőbe, és szép színesre sütjük. Nagyobb kockákra vágva kínáljuk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu