Vadnyúl paprikás édesburgonyával

Hozzávalók: egy fél vadnyúl (vagy házi nyúl), 4 közepes édesburgonya, 2 vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 teáskanál só, 2 kávéskanál őrölt feketebors, 2 kávéskanál majoránna, 1 dl száraz vörösbor, 4 evőkanál tejföl, 1 evőkanál liszt, 2 teáskanál őrölt paprika.

A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és egy evőkanál zsírban megpároljuk. Közben a paprikát, paradicsomot is felaprózzuk, a nyúlhúst kisebb darabokra vágjuk, és alaposan átmossuk.

A megpárolt hagymára először a paprika, paradicsom, majd pár perc múlva a nyúlhús kerül. Összekeverjük, lefedjük, és így pároljuk tovább. Hagyjuk, hogy kiengedje a levét.

Az édesburgonyát meghámozzuk majd nagyobb kockákra vágva a pörköltbe borítjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, kevés majoránnával, és apránként, több részletben belecsurgatjuk a vörösbort is.

A habaráshoz a tejfölt a liszttel és fél deci vízzel összekeverjük.

A nyúlra ráborítjuk a habarást, majd színesítjük őrölt paprikával. Megkóstoljuk, ízlés szerint sóval, borssal, majoránnával még fűszerezzük, majd amikor már kezd sűrűsödni, beleborítjuk az édesburgonyát, és azzal együtt készre főzzük.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu