Fujtott hús hagymás burgonyával

Hozzávalók: 2,5 kg tyúkhús, a tyúk zsírja és mája, só, 2 teáskanál őrölt bors, 6 babérlevél, 1 fej fokhagyma, 3 vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 3 evőkanál zsír. Köret: 8 közepes burgonya, só, 5 zsenge vöröshagyma (vagy lila hagyma), 1 púpos evőkanál zsír, 1 evőkanál 10%-os ecet, 2 teáskanál őrölt paprika.

A tyúkot kisebb darabokra vágjuk, átmossuk.

Egy nagyobb lábast kizsírozunk, ráhelyezzük a tyúk zsírját, majd a húsok felét alaposan besózva rápakoljuk.

A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, a vöröshagyma felét szeletekben a húsra tesszük, a fokhagyma egy részét négyfelé vágva mellédobjuk. Fűszerezzük egy teáskanál őrölt borssal, három babérlevéllel, rádobunk egy fél darabolt paprikát és paradicsomot is.

Ezután újra hús következik, majd ugyanúgy a fűszerek és a zöldségek megmaradt része.

A tetejére két evőkanál zsírt teszünk, aláöntünk egy deci vizet, lefedjük, és forrás után lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Idő közben az elfőtt levet pótoljuk, nehogy leégjen az étel.

A körethez a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. A vöröshagymát félkarikákra vágva egy evőkanál ecettel zsírban roppanósra fonnyasztjuk, két teáskanál őrölt paprikával fűszerezzük, majd a leszűrt krumplival összekeverjük.

Ezzel a meleg krumplisalátával tálaljuk az ételünket.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu