Palóc disznótor várja a látogatókat Hollókőn október végén

Október 26-án, a Hollókői Palóc Disznótoron megismerhetjük a palóc kultúrát és a palóc élet hagyományait, az egykoron szinte minden háznál szokásos disznóvágás fortélyait. Az elkészült ételek betekintést nyújtanak egy olyan palóc ízvilágba, mely napjainkban már nehezen érhető el.

A rendezvény célja a palóc kultúra értékeinek, kulturális és gasztronómiai hagyományainak, különösen a néptáncnak, a népdaloknak és a népviseletnek; valamint a különleges disznótoros ételeknek a lehető legszélesebb körben történő megismertetése.

A csapatok a saját palóc falvaiknak megfelelően kialakított „udvarokban” készítik el a disznótoros ételeket, amiket kóstolójegy ellenében lehet megízlelni. Reggel tájt hagymás vért, ebédidőben tori káposztát és pecsenyét, délutántól pedig tori levest, hurkát, kolbász és más finomságokat, például abált szalonnát és tepertőt.

Napközben fellép többek között Salasovics Dezső és 20 tagú cigányzenekara, a Candy Men Duo, valamint este 18 órától Vastag Csaba koncert szórakoztatja a résztvevőket. A gyerekeket mini vidámpark, ugrálóvár, arcfestés és kézműves foglalkozások várják majd.

A támogatói jegy ára 5 ezer forint, amely két darab kóstolójegyet tartalmaz, 12 éve alatt azonban ingyenes a belépés. A további kóstolójegyek ára ezer forint.

További információk a rendezvény oldalán.


Forrás: turizmus.com

Nyitókép: Hollókő (holloko.hu)

1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu