Idén is keressük az „Év Falusi Szálláshelyét”

Idén is keressük az ország kedvenc vidéki szálláshelyét, a jelöléseket 2024. augusztus 31. éjfélig fogadjuk!

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége 2023-ban hagyományteremtő céllal hirdette meg az „Év Falusi Szálláshelye” versenyét. Idén is keressük az ország kedvenc vidéki szálláshelyét, a jelöléseket 2024. augusztus 31. (szombat) éjfélig fogadjuk! Úgy gondolja, hogy ismeri az ország legszebb, legbarátságosabb és legkényelmesebb vidéki/falusi szálláshelyét? Szívesen megosztaná velünk? Küldje el, hogy mindenki megcsodálhassa az Ön kedvencét!  

JELÖLÉSEK A KÉRDŐÍV KITÖLTÉSÉVEL ITT ADHATÓK LE : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe-JGz2PgTkMQ3Dctk842km7HpmXnEQMT2tyGz6qIi5ehZe2A/viewform

 

Mi a felhívás célja?

A FATOSZ tavaly osztotta ki először a hagyományos „Régiók Falusi Szolgáltatói” díjak mellett „Az Év Falusi Szálláshelye” verseny nyertesét. Idén az elismerés átadása különleges, hiszen most ünnepli a Szövetség 30 éves fennállását, így a díjat a szakmai konferencia alkalmával osztjuk ki. Az „Év Falusi Szálláshelye” kategóriát 2023-ban azzal a céllal hoztuk létre, hogy a kiemelt teljesítmények mellett megmutassuk, hogy a hazai falusi szálláshely szektor mennyire sokszínű és különleges. Számtalan falusi/vidéki szálláshely programjaival, turisztikai termékeivel egyedülálló a piacon. Őket szeretnénk megmutatni most a nagyközönség számára!  

 

Hogyan és meddig lehet szálláshelyet jelölni?

Falusi szálláshelyet bárki jelölhet, aki kitölti a jelentkezési lapot. A jelölő, nevének és elérhetőségének megadásával, egy fotó feltöltésével és egy rövid indoklással véglegesítheti Google Űrlapon a jelentkezést. A szálláshelyek jelölése 2024. augusztus 31. (szombat) 23:59-ig lehetséges.  

FIGYELEM! A tavalyi győztes szálláshely (Vígmolnár Vendégház - Levelek) a versenyszabályzat értelmében nem jelölhető! Azonban a 2. és 3. helyezett szálláshely idén elnyerheti az "Év Falusi Szálláshelye" elismerést! 

 

Mik a pályázati feltételek, hogyan kerül lebonyolításra a verseny?

Pályázatot bárki beküldhet, a jelölő nevének és e-mailes elérhetőségének megadásával. A pályázat ingyenes, a jelentkezés nem von maga után pályázati díjat. Egy pályázó maximum 2 db különböző pályázatot nyújthat be. A szakmai zsűri 2024. augusztus 8. – augusztus 31. között várja a jelentkezéseket.

A zsűri 2024. szeptember 2. – szeptember 8. között előválogatást végez, mely során 10 db pályázatot javasol közönségszavazásra. A közönségszavazásra bocsátott szálláshelyeket a Szövetség hivatalos Facebook oldalán közzétesszük. Innentől kezdve az Önök kezében van a választás lehetősége, hiszen a legtöbb szavazatot gyűjtő szálláshely nyeri el az „Év Falusi Szálláshelye” elismerést.

 

Milyen szempontokat vesz számításba a szakmai zsűri az előválogató során?

  • A szálláshely külső megjelenése tükrözi a vidéki hagyományokat, népi építészeti megjelenést
  • A szálláshely vidéken található, falusias környezetben
  • A szálláshely az építészeti megoldásokon túl, a belső megjelenésében (pl: szobák, közösségi terek stb.) is őrzi a vidéki hagyományokat, adott esetben ötvözi modern elemekkel
  • A szálláshely szolgáltatásai sokszínűek (pl: agroturisztikai termékek, állatbarát, családbarát szolgáltatások stb.)
  • A szálláshely rendelkezik minőségbiztosítási rendszer által igazolt Védjeggyel, tanúsítvánnyal stb.
  • A legfontosabb szempont azonban, a harmonikus megjelenés, az otthonosság, az egységes vidéki szálláshely összhatás

A szakmai zsűri a beérkezett anyagokat áttekinti és a 10 legmagasabb pontszámmal rendelkező szálláshelyet közönségszavazásra adja tovább. A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége hivatalos Facebook oldalán 2024. szeptember 9-én (hétfőn) közzétételre kerül a 10 vendégház rövid leírásokkal. Innen indul a szavazás! 

A legtöbb szavazatot elérő szálláshely lesz az „Év Falusi Szálláshelye”.  

 

Meddig lehet a közönségszavazatot leadni?

Szavazni, 2024. szeptember 16. hétfő, 18:00-ig lehetséges. Ezt követően további szavazatot nem fogadunk be!  

 

Mikor derül ki a nyertes szálláshely és miben részesül?

A nyertes 2024. szeptember 18-án kerül kihirdetésre. Az elismerést és az azzal járó díjat 2024. október 3-án (csütörtök) megrendezésre kerülő FATOSZ 30 – szakmai konferencián veheti át a nyertes, aki tárgynyereményen és szakmai elismerésen túl, kiemelt promócióban részesül. Az „Év Falusi Szálláshelye” egy évig birtokolja a címet és az azzal járó lehetőségeket.

Az „Év Falusi Szálláshelye” verseny "Adatkezelési és részvételi tájékoztató" összefoglalója elérhető itt.


A verseny időbeli ütemezése:

Jelentkezési felület megnyílik
2024. augusztus 8.
Jelentkezések fogadása
2024. augusztus 8. – 2024. augusztus 31.
Szakmai zsűri előválogatása (1.kör)  
2024. szeptember 2. – 2024. szeptember 8.
Közönségszavazás
2024. szeptember 9. – 2024. szeptember 16. (18:00)
Közönségszavazatok összesítése      
2024. szeptember 18.
Díjátadó ünnepség     
2024. október 3.


Jelentkezési felület: elérhető az alábbi linken


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu