Országos és Régiós Falusi Szolgáltatók Díjátadó Ünnepség 2023

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége ünnepi keretek között rendezte meg az "Országos és Régiós Falusi Szolgáltatók" díjátadó ünnepségét, ahol köszöntötték és díjazták az ország legjobb vidéki szálláshely-szolgáltatóit.

Az eseményre az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás keretében került sor, 2023. október 21-én. Az esemény kiemelkedő pillanatai közé tartozott a Turizmus Világnapján debütált imázsfilm vetítése is, mely bemutatta Magyarország vidéki szépségeit és a falusi szállások gazdag élményeit.

 

A FATOSZ kétévente választja ki a hazai régiók legjobb szálláshely-szolgáltatóit. Idén a Szövetség Facebook oldalán élőben közvetítésre került a teljes esemény. Frankó Pál, a Szövetség elnöke köszöntő beszédében kiemelte a vidék népességmegtartó erejét és a helyi közösségek közötti kapcsolatok fontosságát. A díjátadó során Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium, Vidékfejlesztési Programok Végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár beszédében kiemelte, hogy a falusi turizmus a vidék gazdaságában meghatározó tényező. 

 

Régiós elismerések: 

  • Közép-Dunántúli régió: Rédl Ágnes – Vincellér Vendégház (Veszprém vármegye, Királyszentistván)
  • Észak-Magyarországi régió: Nagy Lajos – Héhely Vendégház (Nógrád vármegye, Hollókő)
  • Észak-Alföldi régió: Balázsné Kanalas Angéla és Balázs Mihály – Sinka Miska Vendégház (Hajdú-Bihar vármegye, Pocsaj) – nevükben Erdei Istvánné, a Hajdú Bihar vármegyei szervezet alelnöke vette át a díjat. Meglepetés volt a díjazottaknak ez az elismerés, ők Facebookon tudtak megkapcsolódni az élő közvetítésbe egy külföldi tanulmányút alatt.   
  • Dél-Alföldi régió: Ördög Józsefné – Piroska Vendégház (Csongrád-Csanád vármegye, Domaszék)
  • Dél-Dunántúli régió: Fehér Margit – Keltike Vendégház (Somogy vármegye, Cserénfa)
  • Nyugat-Magyarországi régió: Körmendiné Tarrósy Piroska – Sziklakert Vendégház (Vas vármegye, Őriszentpéter)

 

Országos elismerés: 

dr. Lengyel Istvánné (Nellyke) – Csongrád-Csanád vármegye

Nevében Koroknai Béla, a FATOSZ alelnöke vette át a díjat

 

Az Év Falusi Szálláshelye:

Molnár Ferenc és Molnár Ferencné - Vígmolnár Vendégház, Levelek (Szabolcs-Szatmár- Bereg vármegye, Levelek)

2023-ban először kereste a Szövetség az „Év Falusi Szálláshelyét”. A nevezési időszakban 142 jelölés érkezett, melyből a TOP10 szálláshelyet a FATOSZ szakmai zsűrije választotta ki. A döntőbe jutott versenyzők sorsát a közönségre bízták. Ennek eredményeként, közel 1000 szavazattal a Vígmolnár Vendégház lett. 

Közös kép a díjazottakról 

Gratulálunk minden díjazottnak és köszönjük, hogy a falusi turizmus fejlesztéséhez és népszerűsítéséhez járultak hozzá. Az ország legszebb vidéki szálláshelyeinek támogatása és elismerése kulcsfontosságú a hazai turizmus fejlődésében. A díjazott szálláshely-szolgáltatókról hetente portrésorozat jelenik meg a Szövetség honlapján és Facebook oldalán. 

1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu