Tőtike tormalevélben

Tőtike tormalevélben

Hozzávalók: 25 dkg rizs, 1 kg darált sertéshús, 3 evőkanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 30 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 7 dl paradicsomlé, 1 dl ecet, tormalevél, másfél evőkanál őrölt paprika.

Két liter vizet felforralunk két csapott evőkanál sóval, és egy deci ecettel. A tormaleveleket alaposan átmossuk, majd a forró vízben átforgatjuk, megfonnyasztjuk. Kiszedjük, és hagyjuk hűlni.

Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk. Ráborítjuk a darált húst, belevágunk két vöröshagymát, egy kisebb fej fokhagymát. Ízesítjük őrölt borssal, egy evőkanál sóval, másfél evőkanál őrölt paprikával, majd a rizst is hozzáadva alaposan összekeverjük.

A meghűlt levelek vastagabb ereit kivágjuk, mindegyiket elfelezzük, ezek közepébe egy evőkanálnyi tölteléket halmozunk. Felcsavarjuk, két oldalról bedugjuk, hogy ne folyjon ki főzés közben.

Egy lábas alját tormalevelekkel kibélelünk, ezekre helyezzük szépen, körben a tőtikéket. Felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen, és kb. fél óráig főzzük. Ekkor ráborítjuk a paradicsomlevet, és pár perc alatt összerottyantjuk.

Friss kenyérrel tálaljuk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu