Tepertős-szilvás fülecske

Tepertős-szilvás fülecske

Hozzávalók: 2-3 deci langyos joghurt, 1 evőkanál kristálycukor, 3 dkg élesztő, 4 tojás, 50 dkg liszt, 2 kávéskanál só, három dl szilvalekvár, 35 dkg darált tepertő, csipetnyi fehérbors, 15 dkg tisztított dió. A szóráshoz fahéjas porcukor.

Fél dl langyos joghurtot a cukorral, az élesztővel, és egy egész tojással összekeverünk. A lisztbe 1 kávéskanál sót szórunk, közepébe mélyedést nyomunk. Ebbe a fészekbe öntjük a joghurtos élesztőt, és 10 percig kelesztjük.

A szilvalekvárt 2 tojás sárgájával kikeverjük. Ez azért fontos, hogy sütés közben ne folyjon ki a tésztából. A darált tepertőt kis kávéskanálnyi sóval és csipetnyi őrölt fehérborssal összedolgozzuk.

A negyedik tojást is feltörjük. Fehérjét a másik kettővel együtt villával kicsit felverjük. A sárgáját félretesszük.

A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán széthúzzuk, rápakoljuk a tepertőt, és az egészet jól összedolgozzuk. Kisodorjuk, nagy (8 cm-es) pogácsaformával kiszaggatjuk. Tetejüket egyenként megkenjük a felvert tojásfehérjével, közepükbe szilvalekvár halmokat helyezünk, majd 3 oldalról felhajtva kis batyukat formázunk belőlük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, tetejüket a megmaradt tojás sárgájával átkenjük. A batyuk csúcsára fél szem dióbelet teszünk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tálalás előtt fahéjas porcukorral megszórhatjuk a tetejét.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu