Kolbászos krumpligombóc leves

Kolbászos krumpligombóc leves

Hozzávalók: 2 nagyobb krumpli, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 paprika, 1 paradicsom, 10 dkg füstölt kolbász, 1 tojás, 20 dkg liszt, 1 teáskanál őrölt paprika, só, 2 evőkanál zsír.

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor elkészült, a levét leszűrjük egy tálba, félretesszük a leveshez. A krumplit áttörjük, és kihűtjük.

Közben a zöldségeket megtisztítjuk: a sárgarépát, petrezselymet, vöröshagymát és fokhagymát kockákra vágjuk.

Egy lábasban evőkanálnyi zsíron megpároljuk a vöröshagymát, majd összeforgatjuk vele a sárgarépát és petrezselymet is. Csipetnyi sóval pároljuk.

A gombóchoz a megtört burgonyát diónyi zsírral, csipetnyi sóval, egy tojással összekeverjük, és annyi lisztet gyúrunk bele, hogy keményebb tésztát kapjunk. Vizes kézzel apró gombóckákat készítünk belőle.

A megpárolódott zöldségeket felöntjük a krumpli főzőlevével, belerakjuk a paprikát, paradicsomot is. A levét egy liternyi vízzel pótoljuk, majd fedő alatt puhára főzzük. Teáskanálnyi őrölt paprikával színesítjük, ezután a kolbásszal együtt a fokhagymát is beleborítjuk. Ekkor kerülnek bele a krumpligombócok is.

Amikor ez is megfőtt, már tálalhatjuk is.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu