Göngyölt pörkölt tarhonyával

Hozzávalók: 1 kg pulykazúza, 1 kg sertéscomb, őrölt paprika, só, őrölt feketebors, őrölt kömény, 6 gerezd fokhagyma, 5 fakanálnyi sertészsír, 2 vöröshagyma, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 kg tarhonya.

A zúzát csíkokra vágjuk. A sertéshúsból kisebb szeleteket vágunk, ezeket kiklopfoljuk, és átsózzuk. A nyesedék húsokat ledaráljuk, és befűszerezzük ízlés szerint sóval, őrölt köménnyel, őrölt borssal, fűszerpaprikával, és zúzott fokhagymával. Ezt használjuk fel a hússzeletek töltésére. Egy evőkanálnyit a húsba tekerünk, és szorosan egymás mellé lerakjuk egy tepsibe. Az edényt nem kell kizsírozni, és vizet sem kell aláönteni, a saját gőzében, sütőben, kb. 20 perc alatt megpárolódik.

Közben egy fakanálnyi zsíron a kockákra vágott vöröshagymát lepirítjuk, 1 héjától megfosztott paradicsomot, és egy karikákra vágott paprikát beleteszünk, és összepároljuk. Két teáskanálnyi őrölt paprikával, egy teáskanálnyi őrölt köménnyel fűszerezzük, és hozzáadjuk a zúzát. Vízzel felöntjük, ízlés szerint sózzuk, és kb. 2 óra alatt puhára főzzük.

A tarhonyát négy evőkanál zsírban megpirítjuk, sóval ízesítjük, majd felengedjük forró vízzel, és puhára főzzük.

A göngyölt húsokat kivesszük a sütőből, és összekeverjük a zúzapörkölttel. 10-20 percnyi együttes forralás elegendő ahhoz, hogy összeérjenek az ízek, és a tarhonyával tálalhatjuk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu