Harcsatekercs sült túrós csuszával

Hozzávalók: 50 dkg harcsafilé, 30 dkg füstölt szalonna, 1 nagyobb vöröshagyma, 30 dkg gomba, só, őrölt feketebors, őrölt paprika, 4 evőkanál lecsó, 5 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 csokor metélőhagyma. A csuszához: 30 dkg fodros kocka, 25 dkg túró, fél liter tejföl, só, 3 dkg vaj.

A harcsafilék mindkét oldalát sóval, borssal megszórjuk. A füstölt szalonna bőrét levágjuk, a többit felkockázzuk. Egy serpenyőben lepirítjuk.

A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk.

A ropogósra sült szalonnapörcök felét egy merőkanál zsírral kiszedjük a tésztához. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát.

A megmosott gombát felaprítjuk, és a szalonnás hagymára borítjuk. Fűszerezzük egy kávéskanál őrölt borssal, egy teáskanál sóval, összekeverjük, és megvárjuk, míg levet ereszt a gomba.

Közben vizet forralunk, enyhén megsózzuk, és kifőzzük benne a tésztát. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk.

Egy tálban a túrót a tejföllel, és a leöblített tésztával összekeverjük. Hozzáadjuk a félretett szalonnazsírt és pörcöt. Egy teáskanál sóval ízesítjük, majd az előkészített tálba borítjuk. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép színesre sütjük.

A gombás alapra szórunk egy teáskanál őrölt paprikát, rátesszük a lecsót, és felöntjük egy deci vízzel. A lisztet a tejföllel, és kevés langyos vízzel csomómentesre keverjük, ezzel sűrítjük a bakonyi mártásunkat.

A harcsaszeleteket őrölt paprikával és apróra vágott metélőhagymával megszórjuk. A vastagabb felétől indulva feltekerjük. Mindegyiket összekötjük egy szál metélőhagymával, majd a tekercseket forró, sós vízben, lassú tűzön, kb. húsz perc alatt kifőzzük.

Szűrőkanállal kiszedve lecsepegtetjük, és hűlni hagyjuk. Ezután a tekercseket félbevágjuk, majd gombamártás alapra helyezzük. Háromszög alakúra vágott csuszatésztát teszünk mellé, és snidlinggel díszítjük.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu