Magos cukkinikrém

Hozzávalók: 60 dkg cukkini, 3 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, kis csokor zeller, petrezselyem, lestyán és borsikafű, 10 dkg napraforgómag, 5 dkg zabpehely, 10 dkg margarin (vaj), só, őrölt feketebors, 1 üveg lecsó, 4 evőkanál majonéz, 1 evőkanál mustár. A tálaláshoz pirítós kenyér, vagy friss kenyér.

A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A margarint megolvasztjuk egy serpenyőben, és megpároljuk benne a hagymákat. Közben csipetnyi sót szórunk rá.

A cukkini végeit levágjuk, magházát kanállal kivájjuk. Amennyiben zsenge, a zöld héját is rajta hagyva felkockázzuk. Egy teáskanál sóval, kevés borssal együtt, fedő alatt puhára pároljuk.

Közben előkészítjük a magvakat. A napraforgót aprítógépben megtörjük, száraz serpenyőben megpirítjuk. Kiborítjuk egy edénybe, és a helyére zabpelyhet öntünk. Ezt is színesre sütjük.

A zöldfűszereket leszedjük a szárakról, apróra vágjuk, és a cukkinihez adjuk. Egy keveset tegyünk félre, erre még szükségünk lesz.

A megpuhult zöldséget krumplinyomóval áttörjük.

A lecsót leturmixoljuk, és a krémhez keverjük. Az egészet összeforraljuk. Végül beleborítjuk a magvakat, és a félretett zöldfűszereket.

Amikor teljesen kihűlt, majonézt és mustárt keverünk hozzá.

Pirítós kenyéren, vagy friss házi kenyéren kínáljuk.

Friss paprikával és paradicsommal is készíthetjük, akkor ezeket is átpároljuk a cukkinivel együtt, és az egész pástétom alapot turmixoljuk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu