Helyszín:

6200 Kiskőrös, Árpád utca 4.

Kategória:
Aktív kikapcsolódás
Ez az esemény lejárt

Program ajánlatok

2023
05.29.
XV. Családi Pünkösd - Népi Hagyományőrzők Fesztiválja Zalaegerszeg, Gébárti-tó
további programok

DUNA-TISZA KÖZI AGRÁR EXPO 2023

XIV. Duna-Tisza közi Agrár Expo és Gasztronómiai Fesztivál Kiskőrösön a Városi Sportcsarnokban.

2023. április 1-2.

Az alföldi települések húzó ágazata évtizedek óta a mezőgazdaság és az állattenyésztés. Számos család állít elő helyben minőségi élelmiszereket és ez jelenti számukra a fő megélhetési forrást A Duna-Tisza közi Agrár Expo célja a minőségi magyar élelmiszertermékek, kézműves élelmiszerek bemutatása, népszerűsítése, értékesítési lehetőségeinek bővítése.  A két napos rendezvényen termelői élelmiszer-, borkóstoló és vásár, illetve mezőgazdasági, haszon- és személygépjárművek kiállítása várja a látogatókat.

A Duna-Tisza közi Agrár Expo egyedi, családias hangulatban teszi lehetővé az olyan minőségi alapanyagokból készült kézműves élelmek kóstolását és vásárlását, mint például a  házi készítésű füstölt áruk, a kézműves sajtok, a borok, mézek, lekvárok, olajok, zöldségpástétomok, préselt gyümölcslevek. Egészséges, vegyi anyagoktól, kemikáliáktól mentes ételeket kínál és lehetőséget teremt a látogatóknak, hogy testközelből is megismerjék ezeket a termékeket.

A rendezvény minden korosztály számára kínál programokat. Teret biztosít a látogatóknak és mezőgazdasággal foglalkozó szakembereknek, hogy az agráriumot jelenleg foglalkoztató fajsúlyos témákban hallhassanak magas színvonalú szakmai előadásokat, ezzel segítve a mezőgazdasági cégek, családi vállalkozások, őstermelők, borászok, kistermelők munkálkodását, a tevékenységük bővítéséhez, fejlesztéséhez szükséges pályázati lehetőség megismerését. A kiállítás szabadtéri részén mezőgazdasági gépeket, haszon- és személygépjárműveket mustrálhatnak a résztvevők.

E mellett cél, hogy a fiatalabb korosztály is találjon olyan programelemet, amiért érdemesnek tartja, hogy ellátogasson a rendezvényre. A könnyűzenei koncertek nyújtotta szórakozás után aztán lehetősége nyílik arra is, hogy a kiállító standokat végignézze.

A Duna-Tisza közén ez az egyetlen olyan kétnapos rendezvény, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a helyi termelők által előállított élelmiszer termékeket egy helyen, egy „vásártéren” mutassa be azoknak, aki számára fontos, hogy minőségi élelmiszereket tegyen a családi asztalra.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

További részletekért látogasson el az alábbi honlapra: https://www.agrarexpo.hu/