2023. évi Megyei Vezetők Értekezlete

Megyei Vezetők Értekezlete 2023. – TAVASZ

Megrendezésre került a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetség szervezésében a Megyei Vezetők Értekezlete, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Tiszabábolnán.

A háromnapos eseményen a megyei képviselők első este szakmai beszélgetést folytattak egymással. Az előzetes programtervet követve először Frankó Pál, a FATOSZ elnöke áttekintette a 2022. év szakmai munka mérföldköveit. Hónapokra bontva vette át a Szövetség munkatársaival az elmúlt év szakmai törekvéseit, eredményeit. A prezentáció alkalmával a megyei képviselők értesülhettek a Szövetség elért eredményeiről, melyet saját tagszervezetükben átadhatnak tagjaik számára.

.

Frankó Pál, a FATOSZ elnöke köszönti a megyei szervezetek vezetőit. Fotó: FATOSZ

Ez követően sor került a megyei szervezetek vezetőivel történő stratégiai tervezésre, közös gondolkodásra. A falusi szálláshely szektorban kardinális jelentősége van az alulról építkező alaposan átgondolt irányelvek megfogalmazására.
Az elmúlt években végbe menő folyamatok negatív hatást gyakoroltak a kis kapacitással rendelkező szálláshelyekre (pl: háborús konfliktus, rezsiválság).
A megyei szervezetek képviselői olyan szerves információkat osztanak meg a Szövetség vezetőségével, melyek a későbbi egyeztetések, megbeszélések alkalmával szektor egészére kedvező változásokat mutathat.

A nap további részében a Központi Iroda működésének bemutatása, a jelenleg futó projektek áttekintése és a főbb feladatokkal foglalkozó eredmények kerültek előtérbe.

A továbbiakban Elnök úr és az elnökség az elmúlt év közös munkáit beszélte át.
A délután programok a FATOSZ egyik legjelentősebb feladatával állt összefüggésben, mégpedig napraforgó Nemzeti Tanúsító Védjeggyel.  A FATOSZ tulajdonában lévő tematikus védjegy célja, hogy valamennyi hazai falusi szálláshelyet komfortfokozatba sorol.
A délután első részében az eljárásrendre vonatkozó pontok kerültek vizsgálatra. A nap további részében a kritériumrendszer pontjait vitatták meg a résztvevők.

Gyurkó Béla, FATOSZ elnökségi tag javaslatokat tesz a napirendi pontokhoz.
Fotó: FATOSZ

A hétvégét követően az irányelvek kijelölésre kerültek, azonban a munka csak most veszi kezdetét!