Paradicsomos savanyú máj

Paradicsomos savanyú máj

Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj, 70 dkg sertéscomb (lapocka), 1 gerezd fokhagyma, 2 vöröshagyma, 4 babérlevél, 1 kávéskanál majoránna, 3 evőkanál étolaj, só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt paprika, 2 dl paradicsomlé, fél evőkanál 10%-os ecet. A rántáshoz: fél dl étolaj, 3 evőkanál liszt.

A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Egy lábasba étolajat öntünk, ebben kevés sóval üvegesre pirítjuk a vöröshagymát.

A húst kisebb kockákra vágjuk, a párolt hagymára borítjuk, és fehéredésig sütjük. Beletesszük a fokhagymát, majd fűszerezzük őrölt borssal, paprikával, majoránnával. Jól összeforgatjuk. Felengedjük paradicsomlével, és annyi vízzel, hogy az edény tartalmát ellepje a folyadék. Beledobjuk a babérleveleket, és a combot enyhén megsózva, fedő alatt puhára főzzük.

Közben a májat felkockázzuk, majd rántást készítünk. Az étolajat felmelegítjük, megpirítjuk benne a lisztet, amit vízzel felengedve összefőzünk. Ezzel sűrítjük az ételünket. Hozzáadjuk a májat, ezzel együtt már csak pár percig főzzük. A legvégén ecettel még savanyítunk egy kicsit az ízén, és kenyérrel kínáljuk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu