Sült káposzta tócsnival

Sült káposzta tócsnival

Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 20 dkg húsos füstölt szalonna, 30 dkg füstölt oldalas, 20 dkg füstölt kolbász, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír. A tócsnihoz: 50 dkg krumpli, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma, 4 púpos evőkanál liszt, 1 tojás. A sütéshez étolaj.

A vöröshagymát megtisztítjuk, egy nagyobb lábasba reszeljük. Rátesszük a zsírt, és üvegesre pároljuk.

A füstölt húsokat egy centis csíkokra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk.

A hagymára pakoljuk a levétől lecsurgatott káposztát, a feldarabolt, és átmosott szalonnát és oldalast. Többször átkeverve, fedő alatt, kb. másfél óráig főzzük. Ekkor adjuk hozzá a kolbászt. Ezzel is sütjük még húsz percig.

A tócsnihoz a krumplit megtisztítjuk, átmossuk és tökgyalun lereszeljük. A fokhagymát apró darabkákra vágjuk. A krumplit kevés sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük, beleütjük a tojást, alaposan elkeverjük, majd a lisztet is apránként hozzáadjuk.

Vizes kézzel lapos pogácsákat formázunk belőle, ezeket forró olajban, mindkét oldalukon szép színesre sütjük, hogy ropogósak legyenek. Nem kell túlfűszerezni, mert a káposzta a húsok miatt is eléggé sós, azt kompenzálhatjuk a tócsnival.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu