Rongyos ragu hasított tésztával

Rongyos ragu hasított tésztával

Hozzávalók: 4 szelet sertéscomb, 30 dkg füstölt kolbász, 20 dkg füstölt tarja, 20 dkg füstölt oldalas, 1 vöröshagyma, 2 fakanál zsír, 1 tv-paprika, 1 csípős paprika, 1 paradicsom, csipetnyi só, 1 teáskanál őrölt bors, 1 púpos teáskanál őrölt paprika, 1 dl sűrű paradicsomlé. A tésztához: 50 dkg liszt, víz, 1 teáskanál só.

Először a tésztának való lisztet a sóval és annyi vízzel összeállítjuk, hogy félkemény anyagot kapjunk. Ezt harminc percig, konyharuha alatt pihentetjük.

A sertéscombot kiklopfoljuk, megsózzuk, a felolvasztott zsírban kérgesre sütjük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és pecsenyezsírban megpároljuk.

A füstölt húsokat nagyobb darabokra vágjuk. A kolbászt félkarikákra aprítjuk. Ez kerül először a hagymára, mert hosszabb sütési időt igényel. Rászórjuk az őrölt paprikát, felöntjük egy deci vízzel, és rövid forralás után ebbe a sűrű szaftba boríthatjuk bele a tarját és az oldalast. Csipetnyi sóval, őrölt borssal fűszerezzük, majd a kicsumázott, felkockázott paprikákat is hozzáadjuk. Összekeverjük, a tetejére pakoljuk az elősütött combszeleteket, lefedjük, és együtt pároljuk puhára az egészet.

A paradicsomot felkockázzuk, a paradicsomlével együtt ez kerül utoljára az ételbe.

A megpihent tésztát gyúródeszkán henger alakúra formázzuk, kis pogácsányi darabokat szakítunk belőle, ezeket egyenként hosszúkásra sodorjuk, és kézzel hosszában szétszaggatjuk. Nem baj, ha nem egyforma alakúak, vagy egyik vékonyabb, másik vastagabb lesz.

A hasított tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a raguval összekeverjük.

Így tálaljuk az ételt.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu