Pandúr gulyás

Pandúr gulyás

Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár, 50 dkg vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, 2 dl étolaj, 70 dkg gomba, 60 dkg sertésvelő, 2 csokor petrezselyem, őrölt feketebors, őrölt kömény, 3 babérlevél, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 1 csapott evőkanál csípős paprika, só, 6 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem gyökere, 1 kg burgonya, 4 dl tejföl, 1 evőkanál mustár.

A marhahúst kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra szeljük. Kiveszünk belőle 30 dekát, és sertészsíron üvegesre pirítjuk. A maradék hagymát elfelezzük, és két külön serpenyőben, 1-1 dl étolajon pirítjuk. Közben a gombát szeletekre vágjuk, és az egyik edénybe, a hagymához keverjük. A zsíron megdinsztelődött hagymához hozzákeverjük a marhahúst, az utolsó serpenyőbe pedig az előre átmosott velő kerül. A petrezselymet apróra vágjuk, és a párolódó gombához keverjük. Mindkét serpenyőbe szórunk őrölt borsot, sót, ezzel a gomba és a velő el is készült. A lábszár alá 1-2 deci vizet öntünk, beledobjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, és legalább egy-másfél óráig pároljuk. A sárgarépát, petrezselyem gyökeret és krumplit megtisztítjuk, apróra vágjuk.

A majdnem puha lábszárpörköltet fűszerezzük 1 teáskanálnyi őrölt borssal, köménnyel, babérlevéllel, csemege-és csípős paprikával, felöntjük fél liter vízzel, és amikor felforrt, a darabokra vágott zöldségeket is beletesszük. Amikor ezek is megpuhultak, akkor hozzákeverjük a gombát és a velőt. Legvégül még a tejfölt és mustárt adunk hozzá.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu