Tutuka

Tutuka

Hozzávalók: 25 dkg margarin, 60 dkg liszt, 1 tojás, 2 dkg élesztő, 1 dl langyos tej, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál tejföl. A krémhez: 1 csomag vanília ízű pudingpor, 5 evőkanál liszt, 7 evőkanál cukor, 6 dl tej, 3 tojás, 2 csomag vaníliás cukor, 12 dkg margarin. A tetejére vaníliás porcukor.

A langyos, cukros tejbe beleszórjuk az élesztőt, és hagyjuk kelni.

A lisztet tálba tesszük, és összemorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, és a felfutott élesztős tejet. Amikor a tálban annyira kidolgoztuk a tésztát, hogy összeállt, akkor lisztezett gyúródeszkára tesszük, és még ott is alaposan átgyúrjuk. Konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen húsz percig kelesztjük.

Közben elkészítjük a krémet.  Egy tálban összekeverjük a pudingport a liszttel, a cukorral, és annyi tejjel, hogy csomómentes masszát kapjunk.

A többi tejet egy lábasban felforraljuk, és a lisztes keverékkel összefőzzük. Amikor már jó sűrű, sima a krémünk, egyenként beleütünk három tojás sárgáját. Ezzel is főzzük kicsit, majd hűlni hagyjuk.

Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A langyos krémben apránként elkeverjük a margarint, a vaníliás cukrot, majd kanalanként hozzáadjuk a tojások habját is.

A megkelt tésztát félbevágjuk, ezeket egyenként vékonyra kisodorjuk, és két centis, hosszú csíkokat vágunk belőle. Ezeket egy lukas formára feltekerjük úgy, hogy kicsit fedjék egymást, és tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg halvány barna színt kapnak. A tutukákat még melegen lehúzzuk a formáról, és amikor kihűltek, vaníliás krémmel megtöltjük.

A sütemény tetejét vaníliás porcukorral megszórjuk, és már kész is van a látványos, ízletes finomság.

Ilyenkor ajánlatos még két-három órát, vagy egy éjszakát pihentetni, hogy átgyengüljön a tészta, akkor az igazi!


Hasonló találatok

1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu