Somogy kocka

Somogy kocka

Hozzávalók: A barna piskótához: 8 púpos evőkanál liszt, 1,5 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó, 10 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, 10 tojás, csipetnyi só. A sárga piskótához: 4 tojás, 4 púpos evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 4 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, csipet só. A krémhez: másfél csomag csokis pudingpor, 7,5 dl tej, 5 púpos evőkanál cukor, 30 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 5 dkg tortadara.

A 10 tojás fehérjét keverőtálba tesszük, és csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot, majd kanalanként a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.

A sárga piskótát szintén a tojásfehérjék felverésével indítjuk. Ezután kerül bele a kétféle cukor, és a sütőporral elkevert liszt. Ezt a vékony lapot is kisütjük.

A piskótákat kiborítjuk, a papírt lehúzzuk róluk, és konyharuhával letakarva hűlni hagyjuk.

A csokis pudingport apránként tejjel felhígítjuk, majd a cukorral együtt sűrű krémmé főzzük. Teljesen kihűtjük. A vajat a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. Tortanyomóba veszünk ki belőle egy keveset a díszítéshez, a többit a csokis krémhez adjuk.

A barna piskótát középen kétfelé választjuk, az alsó lapot megkenjük a krém harmadával. Rátesszük a sárga piskótát, ezt is beborítjuk csokis krémmel, majd befedjük a megmaradt barna piskótával. Tetején szétkenjük a megmaradt masszát. Késsel négyzeteket jelölünk a süteményre. Megszórjuk tortadarával, és a félretett fehér, vajas krémmel díszítést nyomunk rá. Hideg helyre tesszük, másnap levágjuk a szélét, és felszeljük a süteményt.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu