Töltött pisztráng zöldségekkel

Hozzávalók: 1 megtisztított pisztráng, só, bors, fél fej vöröshagyma, négy karika zöldpaprika és paradicsom, 1 kicsi csípős paprika, 4 szelet bacon szalonna, 1 dl étolaj. A sült zöldségekhez: 1 piros paprika, 1 cukkíni, 1 zöldpaprika, 1 póréhagyma, 10 dkg vaj, só. A díszítéshez citrom, petrezselyem zöldje.

A pisztrángot sóval, borssal kívül-belül bedörzsöljük. Belsejébe helyezzük a karikára vágott zöldségeket, és az egészet bacon szalonna szeletekkel körbetekerjük. Egy nagyobb, kb. 70 cm hosszú alufólia darabot levágunk, félbehajtjuk. Alaposan megkenjük étolajjal, és ráhelyezzük a halat. Gondosan becsomagoljuk, majd egy nagyobb serpenyőben, fél deci étolajon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A paprikákból nagyobb darabokat, a cukkíniből vékony, hosszú szeleteket vágunk. A póréhagymát felkarikázzuk. Serpenyőben, vajon, enyhén sózva gyors tűzön az egészet átforgatjuk.

Az átsült pisztrángot a fóliából óvatosan kicsomagoljuk, és a roppanósra sült zöldségekkel tálaljuk. Citrommal, petrezselyem zölddel díszítve tesszük az asztalra.

Ezzel a módszerrel harcsából, süllőből, csukából, vagy akár pontyból és készíthetünk ízletes ételt. Süthetjük parázson, vagy sütőben is.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu