A Balaton vonzotta a legtöbb belföldi vendéget a második negyedévben

Minden ötödik belföldi foglalás a Balaton térségébe szólt a második negyedévben, az országos összesítésben Budapest, Siófok és Eger volt a legnépszerűbb úti cél.

Bár a a tavaszi szünet mellett két kimagasló eredményeket hozó hosszú hétvégénk is volt a tavaszi hónapokban a húsvétnak és a pünkösdnek köszönhetően, végül mégis a június lett a legnépszerűbb hónap a második negyedévben a Szallas.hu-n. A nyár első hónapjára szólt a foglalásaik 38%-a – tájékoztatott Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője.

A szállásközvetítő portál összesítése alapján ebben az időszakban az 1-2 éjszakás tartózkodás volt messze a legnépszerűbb, a foglalásaik 40%-a egy, 36%-a két éjszakára szólt. A hotelek és az apartmanok fej-fej mellett végeztek, mindkét szállástípust a foglalások 29%-nál választották.

A legnagyobb hazai turisztikai régiók közül a Balaton az élre tört, minden ötödik foglalásnál a magyar tenger mellett döntöttek az utazók a Szallas.hu oldalán.

„Nem maradt le sokkal Észak-Magyarország (17%) sem, közel 3000 foglalás a különbség a Balaton javára"

– mondta Kelemen Lili. Harmadik helyen pedig a főváros és vonzáskörzete végzett.

A települések között országos viszonylatban Budapest, Siófok, Eger, Szeged és Pécs emelkedett ki a foglalási számok alapján. A Balaton térségében pedig Siófok, Hévíz, Balatonfüred, Keszthely és Tihany szálláshelyei iránt volt a legnagyobb a kereslet.

 

Mi várható a főszezon első hónapjában?

Nem meglepő módon a Balaton népszerűsége tovább nő: a júliusi előfoglalások esetében már a szálláskeresések mintegy 35%-ánál választottak a magyar tenger térségében fekvő települések közül.

Siófok mellett Hévíz, Balatonfüred, Balatonlelle, Keszthely, Balatonboglár, Zamárdi, Fonyód, Balatonalmádi és Balatonföldvár eddig a legkeresettebb úti cél. Valamennyi ezek közül az országos toplistán is helyet kapott: Siófok után Hajdúszoboszló, Eger, Gyula, Szeged, Hévíz, Balatonfüred, Nyíregyháza, Budapest és Balatonlelle a leggyakoribb úti cél.

A Szallas.hu adatai szerint  2-3 éjszakás foglalásokból érkezett eddig a legtöbb.

„A júliusi előfoglalások valamivel több mint negyede két éjszakára, 23%-uk pedig 3 éjszakára szól. A hosszabb tartózkodási időtartamok közül eddig az ötéjszakásból van a legtöbb, a foglalások nem egészen 9%-ánál választották"

– részletezte Kelemen Lili. A sajtószóvivő azt is hozzátette, hogy a foglalásaik 41%-a két főre szól júliusban, így egyelőre a páros utazás tűnik a leggyakoribbnak. A júliusi dátumokra a legtöbben júniusban csaptak le, a foglalások harmadát ekkor rögzítették.


Forrás: turizmus.com

1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu