Új Google-funkciók a környezetkímélőbb utazásért

A Google újabb funkciókat fejlesztett ki a Google Térkép, a Google Kereső és a Google Flights platformjain annak érdekében, hogy támogassa a környezetbarát közlekedést.

A Google-ön az elmúlt három évben háromszorosára nőtt a fenntartható utazásokra vonatkozó keresések száma. Ennek az információs igénynek a kielégítésére a vállalat újabb lehetőségeket teremtett a környezetbarátabb közlekedési eszközök népszerűsítésére.

A Google Térkép a jövőben több tömegközlekedési és gyalogos útvonalat fog javasolni, ha azok időben összehasonlíthatóak egy autóval megtett úttal.

Ezenkívül a Google Kereső és a Google Flights repülőjárat-kereső is több fenntartható utazási lehetőséget fog mutatni, például összehasonlítható vasúti útvonalakat. Ha adott esetben mégis a repülőgép a legpraktikusabb közlekedési eszköz, a Google Flights automatikusan kiszámítja az egyes járatok károsanyag-kibocsátásának mértékét.

Hamarosan új funkciókat kínálnak az elektromos autók számára is. Mivel ezek esetében nem mindig könnyű közeli és ingyenes töltőállomást találni, a Google Térkép a jövőben automatikusan megjeleníti a releváns állomásokat az utazás során, a rendelkezésre állással, a töltési sebességgel és a hely leírásával együtt.

A Google Térkép ezenkívül az útvonaltervezésben is segít, és előre javaslatot tesz a megfelelő töltőállomásokra – írja a Travelnews.


Forrás: turizmus.com

1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu