Sakura-díjat kapott a Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesülete

A napokban újabb országos elismerést kapott Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye egyedi kistermelő-kézműves üzlete, a Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesülete.

A Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület a Toyotával közösen alapított Sakura-díjjal értékelte a kimagasló teljesítményeket. Népszerű éttermek, termelői közösségek, kiváló minőségű hazai nyersanyagokat népszerűsítő egyesületek kapták meg az elismerést. Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéből egyedül a Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesületet díjazták a rangos kitüntetéssel.

A minősítést az Agrármarketing Centrum kabinetfőnöke, dr. Sánta Dóra adta át a szervezet vezetőjének, Gaálné Pótor Melindának. „Hihetetlen öröm közösségünk számára, hogy alig fél év alatt a harmadik elismerést vehetjük át, amellyel országosan elismerik kezdeményezésünket, értékteremtésünket. A helyi kistermelőket, alkotókat összefogva egy helyen láttatjuk tájegységünk gasztronómiai különlegességeit, tárgyalkotó kultúráját. Ez a díj szorosabb együttműködésre sarkall minket, hogy hazánk legkeletibb kincseit az egész országgal megszerettessük”- mondta a Minden, ami Szatmár-Bereg elnöke.

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) alapítása óta fokozott figyelmet fordít a vidéki gasztronómia meghatározó képviselőinek, termelői közösségeinek, oktatási intézményeinek támogatására. Folyamatosan keresi a hazai, határon túli gazdasági, társadalmi, illetve állami szereplőkkel az együttműködés lehetőségét. Szerintük a turizmus, vendéglátás, mint iparág, fontos szerepet játszik egy ország gazdasági és társadalmi fejlődésében. Alulról építkezve nem csak a benne dolgozókra van közvetlen hatása, hanem a hozzá kapcsolódó termelői, kereskedői, edukációs szakemberek és közösségek mellett a társadalom azon szereplőinek is jövőképet tud mutatni, akik valamilyen testi fogyatékkal vagy a gyermekvédelmi szakellátásban élnek. Szívügyük a vidéki vendéglátó és turisztikai szektor hosszú távú fenntarthatóságának biztosítása, továbbá a hazai, vagy akár a határon túli szakemberek kiemelkedő munkájának a megismertetése. Emellett fontosnak tartják a szakképzésben való folyamatos gyakorlati közreműködést, hiszen céljuk a későbbi szakmai együttműködések megalapozása.

Ruprecht László, a SVÉT Egyesület elnöke, a Magyar Ezüst Érdemkereszttel elismert séf évtizedek óta azon dolgozik, hogy a gasztronómián keresztül mutassa be a magyar nemzeti értékeket a világnak a legmagasabb szintű hazai diplomáciai eseményeken, miközben elkötelezetten tanítja a jövő nemzedékét, mentorprogramban karolja fel a gyermekvédelemben élő gyermekeket.

„Elismerés, hogy a Minden, ami Szatmár-Bereg csapatát is méltónak találták arra, hogy mihamarabb kapcsolódjon a termékekkel, s tájegységünk értékeivel a remek kezdeményezéshez”-fejezte be gondolatát a Szatmár-Beregi elnök.

Forrás: Minden, ami Szatmár-Bereg és SVÉT

1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu