Kistermelői kalandok Békésen

A Diós Tanya Békés településen található igazi, vidéki szálláshely. A vendégfogadók kezdetben kizárólag biogazdálkodással foglalkoztak, majd a szállásadás került a középpontba. A természetközeli szálláshelyhez hatalmas gyümölcsös tartozik, mely kiválóan alkalmas az aktív pihenésre.

A szálláshely kiváló kiindulópont a Körösök völgyében tett kirándulásokhoz, ahol a természet szépségei várják felfedezésre.Az apartman és a vendégház kényelmes elhelyezést biztosítanak, mindkettő jól felszerelt és külön bejárattal rendelkezik. A szálláshelyhez saját zárt parkoló tartozik. Békés vármegye, így annak központja is gazdag gyógyfürdőkben. A kialakított programcsomag elengedhetetlen része a helyi és a környékbeli gyógyfürdők meglátogatása, mellyel a külföldi, elsősorban határmenti országok utazóit célozzák meg. A csendes és nyugodt környezetben teljes mértékben kikapcsolódhat és feltöltődhet a vendég. A programcsomag másik kiemelt eleme a saját termékek jelentősége. A lekvárok, szörpök és a dióból készült helyi termékek közelebb hozzák a városi utazókat a helyi gasztronómiai hagyományokhoz. . Különleges programelem a közös lekvárfőzés, mely során az érdeklődő felnőttek és a  gyerekek saját lekvár címkét tervezhetnek, ehhez sablonokat a szállásadó biztosítja. 


A komplex turisztikai szolgáltatást elősegítve az alábbi programcsomaggal fedezheti fel a környéket: 


Kistermelői kalandok Békésen

Első nap:

  • Érkezés, helyi termékekből ízelítő
  • Gazdaság bemutatása, lekvárok kóstolása, egyéb kézműves termékek kóstolása


    Második nap: 
  • Reggeli elfogyasztása a szálláshelyen – kontinentális reggeli, melyet a házigazdák készítenek elő a vendégek számára
  • "Legyél gazda egy napra!" - Napközben a gazdával együtt tevékenykedés a ház körül – fák ápolása, közös gyümölcsfa gondozása, lekvárfőzés. A lekvárfőzésnél a gyerekek is bevonásra kerülnek, hiszen megtervezhetik az egyedi lekváros címkéket! 
  • Este közös vacsora a házigazdákkal


    Harmadik nap: 
  • Reggeli – kontinentális 
  • Termálfürdő meglátogatása 


Árakról és további részletekről tájékozódjon a honlapon: https://diostanya.hu/index.php , illetve a ott található elérhetőségeken!


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu