Malajziai turisztikai delegáció

2024. március 11-én hatalmas megtiszteltetés érte Szövetségünket, Malajzia turisztikai delegáció szakembereit láttuk vendégül.

A malajziai Sabah Turisztikai Hivatal Budapesten járt. 2024. március 9-12. között turizmust népszerűsítő missziót vállaltak és fontosabb turisztikai szereplőkkel találkozotak, tartottak szakmai beszélgetést a delegáció tagjai. A delegációt maga Sabah Turisztikai, Kulturális és Környezetvédelmi minisztere vezette, Datuk Christina Liew. A küldöttségben volt még a miniszterhelyettes, Datuk Joniston Bangkuai, a minisztérium állandó titkára, Josie Lai asszony és a Sabah Turisztikai Hivatal vezérigazgatója, Julinus Jimit úr. A delegációt Malajzia magyarországi nagykövete, Francisco Munis kísérte. 

Budapest turisztikai értékeinek megtekintése mellett a vidéki turizmus is kiemelt proritást élvezett a látogatás alkalmával. Szövetségünk szakmai prezentációt tartott angol nyelven a hazai falusi turizmusról. Rövid történeti áttekintést követően, a falusi turizmus hazai teljesítményéről, a jogszabályi környezetről, a szálláshelyeket érintő adózási terhekről esett szó. A turisztikai szakemberek nagy érdeklődéssel tekintettek a hazai helyzetre. 

Sabah turisztikai régióban a helyi közösségekre alapozva néhány éve kezdődött el a falusi turizmus. A turisztikai régióban elsőként tekintettek a falusi turizmusra, mint a helyi közösségek népességmegtartó erejére és a vidéki gazdaság erősítésére. A kezdeti lépéseknél tartanak, így a nálunk évek óta jól működő gyakorlatot, jó példának tekintették. A beszélgetés során meséltek a saját adottságaikról és a helyzetükről is. 

A delegáció látogatása a Szövetség életében  fontos turizmusszakmai diplomáciai kapcsolat, mely lehetőséget teremt a jövőben további együttműködésekhez. 

1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu