Pázmánd - szakmai előadás

Pázmánd település 2024. február 8-án szakmai beszélgetésre invitálta a térség turisztikai szolgáltatóit. A Velencei-tó és környéke turisztikailag frekventált terület, így a szolgáltatók közötti kapcsolat erősítése miatt a település vezetése egy közös beszélgetésre és tapasztalatcserére invitálta őket.

A szakmai előadásra a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége is meghívást kapott, ahol a vidéki turizmus általános trendjeiről és helyzetéről esett szó. Frankó Pál, a Szövetség elnöke előadásában felhívta a figyelmet a Velencei-tó és környékének turisztikai teljesítményére. A Központi Statisztikai Hivatalból származó adatokat a résztvevőkkel közösen elemezték, majd a következtetéseket is levonták. Szintén szó esett a Szövetség által működtetett és üzemeltetett napraforgós Nemzeti Tanúsító Védjegyről, továbbá a falusi turizmus markáns elemeiről is, a szolgáltatások sokszínűségéről. 

A résztvevők számára az egyik legnehezebb dolog a szálláshely működtetése során a felmerülő adminisztráció terhek kezelése, a jogszabályok értelmezése, melyben igyekezett Szövetségünk segíteni. 

A FATOSZ prezentációja mellett természetesen más előadásokkal is gazdagodtak a jelenlévők: 

Mali-Gáspár Edit - Velencei-tó Térségfejlesztő Egyesület (LEADER HACS) - pályázati lehetőségek

Pölöskei Péterné - Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály FVKH Bicskei Járási Hivatal részéről  élelmiszerbiztonsági felügyelő 

Jesch Kata webdesign szakértő – VendégházMarketing: Szállás a weben –Miért fontos az online megjelenés?


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu