Ennyiért evezhetünk télen a hévízi termálpatakban

A Hévízi-tó felesleges vize egy zsilipen keresztül kerül a Hévízi-lefolyóba, ami egy igazi különleges téli vízitúra helyszínnek ad otthont: Magyarországon ez az egyetlen evezhető meleg vizű patak, így a leghidegebb téli időszakokban sem fagy be.

A terület a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkhoz tartozik, ezért szigorú szabályokat kell betartani. A kajakozást, kenuzást csak az év egy adott szakaszában engedélyezik a patakon.

Télen is evezhető a Hévízi-patak
Fotó: Vidra Vízitúra

A korábbi években csak október végén, november elején kezdődhetett el ez az időszak, ugyanakkor idén már október 6. óta lehetőség van erre. A túraidény 2024. március 17-ig fog tartani – írja a TermálOnline cikke alapján a Sok Színű Vidék.

Fontos, hogy nem lehet csak úgy neki indulni a vízitúrának:szakképzett szervezők kísérnek végig csoportokat a zsiliptől indulva kényelmes tempóban, nagyjából 2,5-3 óra alatt.

A szervezők biztosítják a kajakokat, kenukat és a szakképzett túravezetést, továbbá a transzfert is vissza Hévízre. A részvételi díj mindig két tételből áll össze. Az egyik a szervezőnek fizetendő díj, a másik a nemzeti parkba szóló úgynevezett vízitúra igazolás, aminek az ára fejenként ezer forint.

Idén szervezőtől függően a túradíjak 8400 és 13900 forint között alakulnak, amihez hozzájön a nemzeti parknak fizetendő ezer forint, de ebben a Hévízre való eljutás még nincs benne.

Forrás: turizmus.com

1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu