Töltött paprika

Töltött paprika

Hozzávalók: (8 főre) 8 szép nagy paprika, másfél liter paradicsomlé, fél liter víz, 2 vöröshagyma, 1 szál zeller zöld, 1,5 kg darált sertéshús (dagadó), só, 2 teáskanál őrölt bors, 10-15 dkg rizs, 2 evőkanál zsír, 3 evőkanál liszt, 4 evőkanál cukor.

A paradicsomlevet és a vizet lábosba öntjük, beleteszünk 1 megtisztított vöröshagymát, a zeller zöldjét, és feltesszük főni. A paprikák magházát eltávolítjuk. A darált dagadóhoz egy teáskanál sót, 2 teáskanál őrölt feketeborsot, rizst teszünk, és ráreszelünk egy kisebb fej vöröshagymát. Alaposan összekeverjük, majd szorosan megtöltjük vele a paprikákat, és a forrásban lévő paradicsomos mártásba tesszük. Ebben 30-40 percig főzzük.

Közben rántást készítünk. A zsírt felhevítjük, a lisztet aranybarnára pirítjuk benne. Lehúzzuk a tűzről, és lehűtjük. Ezután hideg vízzel, apránként, habverővel csomómentesre keverjük.

Az átfőtt paprikákat tálra szedjük, a zellert és vöröshagymát is eltávolítjuk belőle. A paradicsommártást visszatesszük a tűzre, cukorral, fél evőkanálnyi sóval ízesítjük, és lassan belecsurgatjuk a kikevert rántást. Amikor felforrt, a töltött paprikára öntjük a sűrű paradicsomszószt, és együtt tálaljuk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu