Rakott karfiol

Rakott karfiol

Hozzávalók: 1,5 kg karfiol, 30 dkg füstölt tarja, 30 dkg darált sertéscomb, 20 dkg rizs, 2 vöröshagyma, 1 evőkanál sertészsír, fél dl étolaj, só, 3 teáskanál őrölt paprika, 2 evőkanál paprikakrém, 1 teáskanál őrölt feketebors, 6 dl tejföl.

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és forró, sós vízben félpuhára főzzük. A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben összemelegítjük a zsírt az olajjal, és megdinszteljük benne a hagymát. Két teáskanál őrölt paprikát keverünk bele, majd hozzáadjuk a darált sertéshúst, és a kis kockákra vágott füstölt tarját. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje az edény tartalmát. Paprikakrémmel, őrölt feketeborssal fűszerezzük, és kb. fél óráig főzzük. Ekkor hozzáadjuk az alaposan átmosott rizst. Ezzel együtt még tíz percig pároljuk.

Egy tepsit zsírral, vagy olajjal kikenünk, majd az alját beterítjük a karfiol felével. Ráhalmozzuk a húsos rizst, és befedjük a megmaradt karfiollal. Tejföllel gazdagon átkenjük a tetejét, és előmelegített sütőben fél óra alatt szép színesre sütjük.

Egy teáskanál őrölt paprikát szórunk rá, hűlni hagyjuk, és nagyobb kockákra vágva kínáljuk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu