Töltött flekni

Töltött flekni

Hozzávalók: 35 dkg darált sertéshús, 2 teáskanál fűszerpaprika, 1 vöröshagyma, só, őrölt bors, 3 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 50 dkg krumpli, 15 dkg liszt, 3 evőkanál sertészsír. A sütéshez étolaj.

A krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Kicsit hűtjük, majd áttörjük. Beleütjük a tojást, ízlés szerint sózzuk, és annyi liszttel gyúrjuk össze, amennyit felvesz. A tálból kivéve lisztezett deszkán is alaposan átdolgozzuk. Amíg elkészítjük a tölteléket, pihentetjük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A zsírban megpároljuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a fűszerpaprikát, a darált húst, a zúzott fokhagymát. Visszatesszük a lángra, és ízlés szerint sót, borsot adunk hozzá. Összesütjük, majd hűlni hagyjuk.

A tésztát fél cm vastagra kisodorjuk, és nagyobb téglalapokat vágunk belőle. Közepükbe egy evőkanálnyi húsos tölteléket halmozunk, majd felhajtjuk a tésztát. A széleit gondosan lenyomkodjuk, legjobb, ha villával is megismételjük – a tészta mindkét oldalán – a műveletet. Így biztosan nem fog kifolyni a töltelék.

Forró olajban szép aranyló barnára sütjük a flekniket.

Tejfölt kínálhatunk hozzá.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu