Habos rakott palacsinta

Habos rakott palacsinta

Hozzávalók: 4 tojás, 40 dkg liszt, csipetnyi só, fél evőkanál porcukor, fél liter tej, fél liter szódavíz, 2 evőkanál étolaj. A krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, fél liter tej, 2 evőkanál porcukor, 2 tojás sárgája. A töltelékhez: 15 dkg darált dió, 3 evőkanál kakaó, 6 evőkanál porcukor, 2 dl kajszibarack dzsem. A tetejére: 2 tojás fehérje, 1 evőkanál kajszi lekvár, 2 evőkanál porcukor.

Egy tálba beleütünk négy tojást, felhabosítjuk csipetnyi sóval, porcukorral. Apránként keverjük hozzá a lisztet, a tejet, vigyázva, hogy csomómentes legyen. Adunk hozzá szódavizet és étolajat is. Kiolajozott palacsintasütőben kisütjük.

A töltelékhez a dióhoz és a kakaóhoz is három evőkanál porcukrot keverünk. A háromféle töltelékkel (dió, kakaó, dzsem) megtöltjük a palacsintákat és feltekerjük.

Egy nagyobb sütőtálat kikenünk étolajjal. A palacsintákat három centis darabokra vágjuk, és belehelyezzük: egy sor diós, egy sor dzsemes, egy sor kakaós.

Amikor már az összes palacsinta a helyére került, elkészítjük az öntetet. Két tojást szétválasztunk. A sárgákhoz pudingport, porcukrot és apránként fél liter tejet keverünk. Ezt sűrűre főzzük, és a palacsinta tetejére kenjük.

A félretett tojásfehérjéket felhabosítjuk, porcukrot, lekvárt adunk hozzá, majd a rakottasunkra halmozzuk.

Előmelegített sütőben kb. húsz perc alatt szép színesre sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, utána könnyebb lesz adagolni.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu