Túrótorta

Túrótorta

Hozzávalók: A linzertésztához: 30 dkg liszt, 25 dkg vaj, csipetnyi só, 1 tojás, 10 dkg cukor, 2-3 evőkanál víz. A töltelékhez: 1 kg túró, 5 tojás, 5 dkg mazsola, fél dl rum, 2 evőkanál kukoricakeményítő, 1 citrom héja, csipet só, 3 evőkanál kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál porcukor.

A mazsolát rumba beáztatjuk.

A lisztet a hideg vajjal és csipetnyi sóval elmorzsoljuk. Ütünk bele egy tojást, ízesítjük cukorral, és 2-3 evőkanál vízzel rugalmas tésztát gyúrunk belőle.

Lisztezett deszkán is átdolgozzuk, majd kb. egyharmad részét sütőpapírral beborított tortaforma aljába nyomkodjuk. A második részéből hosszabb darabokat nyújtunk, amelyek a forma oldalára kerülnek. A harmadikat megtartjuk a tetejére.

A túrót áttörjük, belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a rumos mazsolát, a tojások sárgáját, a kukoricakeményítőt, csipetnyi sót, három evőkanál cukrot, két vaníliás cukrot. A tojások fehérjét csipetnyi sóval felverjük, a végén két evőkanál porcukrot is beledolgozunk, és óvatosan a túrós alaphoz keverjük.

Ezt a krémet borítjuk a linzertésztával kibélelt formába, végül pedig a megmaradt tésztát kinyújtjuk, és lefedjük vele a tortát.

Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon 60 percig sütjük. Teljesen kihűtjük, utána lehet tetszés szerint díszíteni.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu