Almás krémes

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 evőkanál zsír, 15 dkg porcukor, 1 sütőpor, 2 tojás, 3 evőkanál tejföl, 1 csomag vaníliás cukor. A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, fél liter tej, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor. Az almás töltelékhez: 1,2 kg reszelt alma, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 evőkanál őrölt fahéj. A sütemény tetejére porcukor.

A lisztet tálba borítjuk, beletesszük a vajat, a sütőport, a tojásokat, a zsírt, a porcukrot, és ezt tejföllel összegyúrjuk. Amikor összeállt a tészta, félretesszük pihenni, közben elkészítjük a krémeket.

A megtisztított, lereszelt almát vajon annyi cukorral megpároljuk, hogy a savanykás íze megmaradjon. Fahéjjal ízesítjük, majd hűlni hagyjuk.

A pudingport kevés tejjel és három evőkanál cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, és a pudinggal sűrűre főzzük. Hideg helyre tesszük.

A megpihent tésztát három részre osztjuk, ezeket egyenként tepsi nagyságú lappá kisodorjuk, és sodrófa segítségével, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben világosra sütjük.

A vaníliakrémhez szükséges vajat és porcukrot habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk.

Az egyik lapot egy tálcára helyezzük, elegyengetjük rajta az almás tölteléket, majd ráhelyezzük a második lapot. Erre a vajas vaníliakrém kerül, amit a harmadik lappal befedünk.

A krémest legalább 7-8 órán át hideg helyen pihentetjük, porcukorral megszórjuk, és szeletekre vágva kínáljuk.


1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu