Már csak pár napig lehet jelentkezni különleges kaposvári borvacsorákra

Hatalmas az érdeklődés az Ízek • Borok • Találkozások elnevezésű program iránt, amelynek szeptember 5-i kaposvári rendezvényére már csak néhány napig lehet jelentkezni.

Az egyedülálló országos kezdeményezést az iFood Élelmiszer Klaszter szervezi meg együttműködve a Kislépték Egyesülettel, valamint a Balatonboglári Borvidékkel.

A Miénk a város fesztivál nulladik napján öt kaposvári étteremben, a fesztivál ideje alatt pedig egy cukrászdában lehet megkóstolni a különleges kínálatot, amely minden esetben egy élelmiszer feldolgozó klaszter tag zászlóshajó termékéből, egy-egy borász boraiból  és egy-egy kistermelő termékeiből áll össze. A cél egy olyan gasztronómiai kínálat létrehozása volt, ahol a vendégek egy helyi alapanyagokból kialakított menüsort kóstolhatnak meg helyi éttermekben.
 
Szeptember 5-én (csütörtök) este 18:30-tól a város öt éttermében egyidőben szervezik meg a borvacsorákat, ahová várják a kulináris élmények kedvelőit.
 
Emellett aznap indul a különleges cukrászdai menü, desszert borokkal kiegészítve, amit 4 napon át kóstolhatnak meg az édesszájú vendégek.


Résztvevő vendéglátóhelyek:
 
L'Altro Étterem, Trattoria La Prima Étterem, Dorottya Étterem (megtelt), Kapos Étterem (megtelt), La Pergola Étterem és a Gard'Ann Cukrászda.
 
Résztvevő élelmiszer feldolgozók:
 
Fino-Food Kft., KOMETA 99 Zrt., Halker Kft., 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft., Kapos Ternero Kft., Sarkpont Zrt., Privát Hús Kft.
 
Résztvevő kistermelők:

Vrancsik Tibor - Erdőkert, Krista Zoltán - Krista Porta, Radák Renáta - Igazi Ízek, Madarász Zoltán - Somogyország Ízei Porrogi Manufaktúra, Nagy Renáta - Pöttyös Kert, Hanzel Róbert – Hanzel Méz
 
Résztvevő borászatok:

Garamvári Pincészet, Pócz Pincészet, Bujdosó Szőlőbirtok, Androsics Pincészet, Podmaniczky Pincészet, Rádpuszta Szőlőbirtok


A borvacsorákra már csak pár napig lehet jelentkezni az https://izekboroktalalkozasok.hu/ oldalon vagy a Ízek • Borok • Találkozások facebook oldalon keresztül. Az egyes menük is itt tekinthetőek meg.


Forrás: Kislépték Egyesület

1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu