Mama főztje - Nagy SVÉT találkozó Tatán

Tatán, az Esterházy kastély parkjában idén is megrendezésre kerül a NAGY SVÉT találkozó, amely talán minden idők legszínesebb programkínálatával várja látogatóit.

Összesen 35 étterem, 20 borászat, több kézműves termelő és termelői közösség. A hazai kiállítók mellett, Erdélyből, Felvidékről és Vajdaságból is érkeznek árusok. Az esemény házigazdája a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület és a Platán Udvarház. A kiemelt alapanyagok között a magyar szarvasgomba, mangalica, szilva, alma jelenik meg.

Az Esterházy kastély parkja ad otthont a NAGY SVÉT találkozónak 2024. szeptember 14-15-én (szombat-vasárnap). Az esemény házigazdája a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület és a Platán Udvarház, de mellettük még számos más kulináris élményben lehet részük a látogatóknak. „Eseményünkkel a Sakura-díjas éttermeink, termelőink összefogásával mutatjuk meg hogyan lehet a hazai termékeket, termelőket bevonni, az ételeket a tájegységeknek az alapanyagaiból elkészíteni”- mondta el Ruprecht László a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület elnöke. Az Esterházy kastély parkjában felállított „mobil” vendéglátóhelyek között olyan neves éttermek sorakoznak fel, mint az Anyukám Mondta Encsről, az Erhardt Sopronból, valamint a Gusto13 Bistro & Delicate Veszprémből. A rendezvényen megjelenik még a Platán Gourmet Étterem Tata városából, aHarrer Chocolat Csokoládéműhely és Cukrászda Sopronból, illetve a Macok Bisztró és Borbár Egerből. Mangalica tenyésztők, kézműves sör készítők, hazai pálinkák, Szabi a Pék és még sokan mások. A magyar szarvasgomba és idén először a Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület és Panyola Község Önkormányzata mutatkozik be. Elhozzák Szatmár igazi „fekete aranyát”, megmutatják hogyan készül rézüstben ez a különleges finomság. Bemutatják a lekvárfőzés folyamatait a ciberézéstől az öregítésig. Idén is a programok között szerepel a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandár színesítve és fokozva a gasztronómiai élményt. A helyi termék legyen érték és különleges élmény a gasztronómiában. Várunk minden érdeklődőt, aki szereti a finom ételeket és aki szeretné megismerni, megkóstolni a hazai alapanyagok különleges ízeit.


További információ: https://svet.festin.hu/?mibextid=xfxF2i

Szöveg: Pótor Melinda

Időpont

2024.09.28 - 09.29

Kategória

Gasztronómiai

Helyszín

Tata, Esterházy Kastély park

1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu