Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó

A minden évben megrendezett Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozón idén 28. alkalommal, május 18-án gyűlnek össze az ország számos pontjáról érkező gulyások.

A minden évben Pünkösd szombatján megrendezett Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozón idén 28. alkalommal, május 18-án gyűlnek össze az ország számos pontjáról érkező gulyások a hortobágyi Pusztai Állatparkban, hogy a pénteki nap selejtezői után szombaton a legjobbak a nagyközönség előtt is számot adjanak mesterségbeli tudásukról.

A főbb versenyszámok, melyek mindennapi munkájuk során előforduló feladatokból tevődnek össze a következők: marhakifogás, vízhúzás, pányvadobás, gulyásbot és karikás ostor használat. A kétnapos Gulyásverseny elmaradhatatlan záróakkordja minden évben a közreműködők és a közönség közös csergetése.

A Gulyásverseny jó hangulatát kellemes népzene adja, mely egy táncház keretében a látogatóknak is nagyszerű programot biztosít az aktív szórakozás érdekében. A rendezvény ideje alatt elvegyülhetünk a Kilenclyukú hídtól 1.5 km-re lévő Pusztai Állatparkban a népművészeti vásár forgatagában, valamint hagyományos pásztorételeket is kóstolhatnak. A jellegzetes alföldi állattartó épületek között sétálva számos régi, magyar állatfajjal ismerkedhetnek a látogatók.

Ha szeretne bepillantást nyerni a pásztorok egyre inkább eltűnő világába, ha szívesen megkóstolná ízletes ételeiket, vagy gyönyörködne táncaikban, viseleteikben, látogasson el május 18-án a hortobágyi Pusztai Állatparkba! 


Forrás: a rendezvény Facebook eseménye

Időpont

2024.05.18

Helyszín

Hortobágy, Pusztai Állatpark

1077 Budapest, Király u. 93. • +36 1 352 9804 +36 30 709 9726 • info@falusiturizmus.hu