Helyszín:

Dunaföldvár

Kategória:
Kulturális, Hagyományőrzés, népszokás, Egyéb
Ez az esemény lejárt

Program ajánlatok

2021
05.23.
Bátor szépségei fotókon Bátor
további programok

Őszi Zsongás

Dunaföldvár, szeptember 3-25.

Őszi Zsongás néven szeptember elején indul az a rendezvénysorozat, ami a Szüreti Fesztivál majdnem minden elemét tartalmazza, de a járványügyi szabályok miatt maximum 500 fő részvételével.

Az események a művelődési ház udvarán, a könyvtárban és a várudvaron zajlanak majd. Lesz köztük nagyon sok ingyenes és olyan is, amire jegyet kell venni. Az első program egy könyvbemutató lesz: András Ferenc legújabb kötetével ismerkedhetnek meg a nézők – és beszélgethetnek a szerzővel – a könyvtárban szeptember 3-án.

Az augusztus 20-i sikerre való tekintettel a művelődési ház udvarán kétszer is lesz filmvetítés, amire bármilyen ülőalkalmatosságot (felfújható akármi, kempingszék, napágy stb.) lehet hozni, de természetesen mi is adunk. A vetítések ingyenesek lesznek: a Queen filmmel kezdünk és egy sikeres magyar vígjáték szerepel még a műsoron.

Az édesség sem maradhat ki az őszből, amit mi most némi szaxofonmuzsikával fűszerezünk, ami a Marcipán cukrászda teraszán hallható. Másnap pedig egy különleges kirándulásra invitájuk Önöket. Dunaföldvár rejtett tornyaiba és padlásaira lehet a túra során felmenni. A felvonuláson idén csak az ovisok vesznek részt, akik megismerkedhetnek az ősz és a szüret egyéb élményeivel is szintén az udvaron.

A várudvar sem marad üres, hiszen a Szüreti Forgatag során mustkóstolás, lekvárok versenye, langalló sütés lesz. Fellép a gyerekek egyik nagy kedvence az Apacuka zenekar, majd a néptáncé és a népzenéé lesz a főszerep.

Az egyetlen fizetős program pedig a Bagossy Brothers Company koncertje lesz a várban, a szabadtéri színpadon.

Forrás: http://www.dunafoldvar-muvhaz.hu/feldaraboltuk+a+szureti+fesztivalt.html

A rendezvényekért felelősséget nem vállalunk, további információkért kérjük keressék a szervezőket.