“Háromváros” Kerékpáros Fesztivál

2023. május 26-28. között második alkalommal rendezik meg a Békés, Békéscsaba és Gyula városait összekötő "Háromváros" Kerékpáros Fesztivált. A három napos programsorozat fókuszában a kerékpár, illetve sokféle kerékpáros tevékenység áll. A szervezők szándékai szerint a rendezvény három napja alatt a mindhárom városban hatalmas népszerűségnek örvendő aktív szabadidős tevékenység lehető legtöbb válfaját vonultatják fel, a lakosság minél szélesebb körű bevonásával.

Ugyan a rendezvény ötletgazdája Békéscsaba városa, de a házigazda tevékenység a három város között évről-évre rotációban valósul meg.  Idén Békés városa vállalta magára a szerepet a jubileumi várossá nyilvánításuk kapcsán.

A program kiemelt eseménye a 2023. május 27-én, szombaton reggel 8.00 órakor kezdődő Békés – Gyula – Békéscsaba – Békés kerékpáros körtúra. A körtúra több, mint 50 km-es távon járja be a három közép-békési település legszebb részeit. A túrához a három település valamelyikén lehet csatlakozni, és aki a teljes távot teljesíti, a befutónál emlékéremben részesül. A résztvevők felkészült túrakísérők vezetése mellett tekerhetik végig az útvonalat. A Decathlon támogatásában az idei körtúra résztvevői rajtcsomagot kapnak, emellett a cég jóvoltából egyéb aktivitásokat is kipróbálhatnak az érdeklődők a békéscsabai helyszínen. A résztvevőket a program során bringás reggeli és ebéd várja.
A körtúrán résztvevők között a Bird Magyarország jóvoltából 5 db élményutalványt sorsolunk ki, melyek egyenként 10.000.-Ft értékű Bird egyenleg feltöltésre jogosítanak.

Indulási/csatlakozási időpontok:

8:00 óra – Békés, Dánfok
kb. 10.00 óra – Gyula, Várkert
kb. 13:00 óra – Békéscsaba, Szent István tér

Regisztráció a Háromváros Kerékpáros Körtúrára:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=Ec9ad6nldkK4mAE-ma5_Pz4x_jiSqRFMrh2pjtHqmSlURFpVMDVIUlE2OTFMNk1PUkI5TENDVUdLVC4u

Forrás: visitbekescsaba.com