„Friss termés” iparművészeti szalonbemutató és vásár

Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várnak!

A fehérvárcsurgói Károlyi-Kastély Hotel&Restaurant ötödik alkalommal ad otthont a FRISS TERMÉS Iparművészeti szalonnak és vásárnak, a kortárs magyar iparművészeket ismét a Károlyi József Alapítvány látja vendégül.

A Szalonon idén 29 tervezővel találkozhatnak az iparművészet iránt érdeklődők. Erősödött a szilikáttervezők csapata, és újonnan bemutatkozó öltözék, és cipőtervező művészt is megismerhetnek a látogatók. Az ékszertervezők  idén is a legnépesebbek, kilenc alkotó várja a kortárs ékszer iránt fogékony látogatókat.

Mivel a szállodaként is működő kastély kedvelt esküvői helyszín, a tervezők  ALTERNATIV ESKÜVŐ címmel a Díszebédlőben egy kamara kiállítással is készülnek, ahol megkérdőjelezik az esküvőhöz mint fogalomhoz kapcsolható vizuális sztereotípiák létjogosultságát. Meglepő alternatívák után kutatnak a fenntarthatóság, értékmentés, felelős tárgyalkotás eszközeivel. Válaszokat keresnek azokra a kérdésekre, lehet-e egészen más, izgalmas alternatívája a szokásos virágpompás fehér lakodalmi asztalnak, milyen esküvői ruha illik egy érettebb párhoz, hogyan használhatnánk újra mindazt a szemet gyönyörködtető tárgyat, amelyekkel a nagy napon körülvesszük magunkat?  Idei témáik: “ERDŐ” , JAPÁN”, “AZÚR”. A Friss Termés alkotóin kívül a kiállításon bemutatkoznak a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói is, témájuk: „HELLASZ”.